5 tips voor het inruilen van uw oude pinautomaat
17 april 2018 

5 tips voor het inruilen van uw oude pinautomaat

U heeft een pinautomaat waarmee helaas niet contactloos betaald kan worden en waarvan de certificering vervalt per 30 april 2019. U kunt uw pinautomaat na die datum niet meer gebruiken en om uw klanten toch de mogelijkheid tot pinnen te geven heeft u een nieuwe pinautomaat nodig. Dan wilt u uiteraard uw oude pinautomaat inruilen voor een nieuwe waarmee wel contactloos betaald kan worden en u niet meer hoeft na te denken over de certificering de komende zeven jaar!

U kunt er niet vroeg genoeg bij zijn om uw oude automaat in te ruilen. Dit in verband met de verwachte drukte de komende tijd, maar ook omdat meer dan de helft van de pintransacties momenteel contactloos zijn.

Wij hebben voor u dé 5 tips voor het inruilen van uw oude pinautomaat opgesteld:

  1. Ruil uw oude pinautomaat in tegen een scherpe inruilkorting
  2. Ruil zo snel mogelijk uw oude pinautomaat in
  3. Maak contactloos pinnen mogelijk voor een hogere omzet
  4. Let bij een nieuwe automaat goed op de certificering
  5. Ruil uw oude pinautomaat om bij PinDirect

1. Ruil uw oude pinautomaat in tegen een scherpe inruilkorting

Uw pinautomaat is na 30 april 2019 helaas niet meer te gebruiken maar het voordeel is wel dat uw automaat niet waardeloos is geworden. Wij vinden het erg belangrijk dat alle oude pinautomaten tijdig en op een verantwoorde manier worden gerecycled en bieden daarom een scherpe inruilkorting aan.

Vraag hier uw inruilkorting aan

2. Ruil zo snel mogelijk uw oude pinautomaat in

In Nederland moeten er ongeveer 80.000 pinautomaten vervangen worden voor eind april volgend jaar. Zoals u begrijpt is dit een gigantische operatie waarbij niet alleen u maar al die andere ondernemers ook zo snel mogelijk een nieuwe pinautomaat willen hebben. De levertijden kunnen dan zo oplopen dat u de kans hebt om een tijd zonder werkende pinautomaat te zitten!

Maak niet de fout die andere ondernemers maken, die wachten tot volgend jaar om de vervanging in te zetten. Ruil nu uw oude automaat in en wees gegarandeerd van een snelle en tijdige levering van uw nieuwe automaat.

3. Maak contactloos pinnen mogelijk voor een hogere omzet

Uw oude pinautomaat beschikt waarschijnlijk niet over de mogelijkheid van contactloos betalen. Eigenlijk is dit al reden genoeg om uw pinautomaat in te ruilen aangezien meer dan de helft van de pinbetaling contactloos gebeurd. Onderzoek wijst uit dat contactloos betalen de consument sneller doet overgaan tot een aankoop. Daarnaast is een contactloze pintransactie de goedkoopste manier voor u om de consument te laten betalen. Een contante betaling kost gemiddeld 25 eurocent per transactie, een gewone pintransactie 19 eurocent maar een contactloze pintransactie maar 15 eurocent! Uw oude pinautomaat zonder contactloos pinnen inruilen voor een pinautomaat mét contactloos betalen bespaart dus kosten en verhoogd uw omzet!

Maak contactloos betalen mogelijk

4. Let bij een nieuwe automaat goed op de certificering

U gaat uw oude pinautomaat inruilen voor een nieuw exemplaar wat uiteraard veel voordelen met zich mee brengt. Maar uiteraard wilt u niet binnen een jaar weer tegen een aflopende certificering aanlopen, hoe kunt u dat voorkomen?

Het is belangrijk om, bij een keuze voor een nieuwe pinautomaat, om de certificering te controleren. Zo zijn er verschillende automaten waarvan de certificering de komende 2 jaar ook aflopen, die wilt u dus niet gaan gebruiken. Het beste is om een pinautomaat te kiezen waarvan de certificering tot 2026 loopt, zoals bij de nieuwste Verifone modellen. U kunt de certificering van alle gecertificeerde pinautomaten terugvinden in het overzicht van Betaalvereniging Nederland.

Toptip! Hoe eerder u uw oude pinautomaat inruilt voor een nieuwe, hoe langer u kunt profiteren van de certificering van uw nieuwe pinautomaat!

5. Ruil uw oude pinautomaat om bij PinDirect

Wij staan helemaal voor u klaar om uw oude pinautomaat om te ruilen voor een nieuwe pinautomaat. En dat met een mooie inruilkorting uiteraard! Wanneer u uw oude pinautomaat inruilt kan u rekenen op een mooie inruilkorting die kan oplopen tot €250,-!

Vraag nu uw inruil-aanbod aan en voor u het weet staat onze koerier met een nieuwe pinautomaat voor uw deur!

Vraag hier uw inruilkorting aan

Meer te weten komen over de certificering van pinautomaten? Lees dan onze blog daarover.

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en levert complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.