Aflopende certificering pinautomaat, wat houdt dat in?
10 april 2018 

Aflopende certificering pinautomaat, wat houdt dat in?

Bijgewerkt: 4 maart 2019

De certificering van een groot aantal pinautomaten verloopt op 30 april 2019. Hiermee is dit een belangrijke datum voor veel ondernemers. Dit betekent dat de betreffende pinautomaten na april 2019 niet meer gebruikt mogen worden en geen transacties meer kunnen verwerken. Wat betekent dit voor u?

Het verlopen van een certificaat van een pinautomaat klinkt misschien vaag en onterecht aangezien de pinautomaat het waarschijnlijk nog gewoon goed doet. Daarom is het van belang om te begrijpen dat het certificaat de veiligheid van uw pinautomaat garandeert. De automaten die na april 2019 niet meer gebruikt mogen worden voldoen niet meer aan de veiligheidsstandaard. Veranderingen in de betalingswereld hebben er toe geleid dat de internationale veiligheidseisen zijn aangepast om de veiligheid te kunnen waarborgen. De automaten zijn dus niet meer voldoende beveiligd om uw klanten veilig te laten pinnen of voor u om te garanderen dat u de gepinde bedragen op uw rekening zal ontvangen. Daarnaast zijn de pinautomaten qua hardware verouderd en ondersteunen contactloos betalen niet.

Aflopende certificering pinautomaten

Alle pinautomaten hebben een verloopdatum van de certificering. Bij de nieuwste pinautomaten van PinDirect verlopen de certificaten pas in 2025 maar van de Budget automaten of bij verouderde types verlopen de certificaten in 2019. Eigenlijk komt het erop neer dat pinautomaten waarmee niet contactloos betaald kan worden na april 2019 niet meer te gebruiken zijn. Bij de Verifone automaten betreft dit de modellen:

 Vx570

Vx670

Vx810

Bekijk hier een overzicht van pinautomaten waarvan de certificering al verlopen is.

Betaalvereniging Nederland beheert alle certificaten en heeft een overzicht van alle betaalautomaten die op dit moment gecertificeerd zijn of waarvan de certificering al verlopen is.

Heeft u een pinautomaat binnen het bedrijf in gebruik waarvan de certificering gaat verlopen? Dan moet deze vervangen worden voor een pinautomaat die nog wel gecertificeerd is na april 2019. Een groot voordeel hiervan is dat u weer voor zes jaar klaar bent en dat u klanten dan bij u contactloos kunnen betalen!

Inruilen van uw oude pinautomaat

Ongeacht waar u uw pinautomaat heeft aangeschaft, u kunt uw pinautomaat bij ons vervangen tegen een mooie inruilkorting bij de aanschaf van een nieuwe pinautomaat.

Wacht hier niet te lang mee, u bent niet de enige onderneming die een oude pinautomaat moet inruilen. In verband met slinkende voorraden en langere wachttijden kunt u het best zo snel mogelijk de inruil aanvragen! U wilt uiteraard geen omzet mislopen, omdat uw pinautomaat niet meer werkt of nog niet geleverd is.

Vraag hier uw inruilkorting aan

Bereken hier uw inruilkorting en schaf zo, met flinke korting, uw nieuwe pinautomaat aan waarmee contactloos betaald kan worden en gecertificeerd is tot 2025!

Meer informatie over de fout die 80% van de ondernemers met een oude pinautomaat maakt, contactloos betalen mogelijk maken of tips voor het inruilen van uw oude pinautomaat? Lees onze andere blogs.

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en levert complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.