Het contract voor uw pinautomaat
11 september 2018 
in Product

Het contract voor uw pinautomaat

Bijgewerkt 8 augustus 2019

Wanneer u een pinautomaat koopt of huurt komt er altijd een contract bij kijken. Dit contract zorgt ervoor dat uw rechten worden vastgelegd en u weet waar u mee akkoord gaat. Het is vergelijkbaar met het contract wanneer u een mobiel abonnement afsluit.

Waarom een contract?

In een contract wordt er een overeenkomst gesloten tussen PinDirect en u als ondernemer. In deze overeenkomst worden van beide partijen de rechten en plichten beschreven met de bijbehorende voorwaarden. Zo loopt u geen risico dat u onverwacht zonder pinautomaat of transactieverwerking zit en kunt u met ons contact opnemen.

Wanneer u een pinautomaat koopt bij ons zit er altijd een contract van een jaar bij. Deze termijn van een jaar is vastgesteld, omdat PinDirect voor u licenties inkoopt voor het gebruik van uw pinautomaat die alleen per jaar ingekocht kunnen worden.

Wanneer u een pinautomaat voor langere termijn huurt bieden wij een contract van drie jaar aan. De looptijd is hier drie jaar omdat anders de kosten voor u erg hoog worden. Dit omdat in die drie jaar de automaat afgeschreven kan worden en anders de gehele afschrijving in bijvoorbeeld een jaar afbetaald moet worden.

Bij huren is uw investering aan het begin dus erg laag, maar de kosten op langer termijn hoger dan wanneer u een automaat zou kopen.

Omdat het aangaan van een overeenkomst met PinDirect u niet alleen rechten geeft maar u ook plichten aangaat, vragen wij u altijd om het contract zorgvuldig door te nemen. Zo staat er belangrijke informatie in over de looptijd en automatische vernieuwing van het contract.

U kunt ook als bestaande klant met een vast pincontract voor een korte periode (bijvoorbeeld een maand) een pinautomaat bij ons huren. U krijgt dan een contract met een duur van de huurperiode.

Wat staat er in het contract?

Het belangrijkste dat in het contract staat zijn de producten en diensten die u van PinDirect afneemt. Meestal is dit een pinautomaat, service, installatiekosten en een pinbundel. Afhankelijk van uw gekozen pinautomaat kan dit nog verschillen. In het contract wordt daarna de leverdatum van uw producten en diensten vastgelegd.

Vervolgens volgt er een belangrijk onderdeel van het contract: de looptijd. Hierin wordt bepaald hoelang PinDirect verplichting heeft richting u maar ook hoelang u verplichtingen en rechten hebt ten opzichte van PinDirect.

De looptijd kan per product of dienst verschillen. Zo is de looptijd van een pinbundel maar een maand en van een servicecontract een jaar.

Belangrijk bij de looptijd is dat er ook direct vermeld wordt wat er gebeurd bij het aflopen van het contract en binnen welk termijn u het contract moet stopzetten om automatische verlenging tegen te gaan.

In het contract wordt ook de manier van facturatie gesproken. Een onderdeel hiervan is de SEPA machtiging. Dit een de machtiging die u aan PinDirect geeft om op basis van automatische incasso de openstaande bedragen te innen.

Het laatste onderdeel van het contract beslaat de overige informatie die wettelijk nodig is om een pinautomaat aan te kunnen sluiten. PinDirect moet aan strenge wettelijke verplichting voldoen om u aan te mogen sluiten op het Nederlandse betaalverkeer.

Verschil met andere aanbieders

Een contract kan best heftig overkomen en misschien wel als onnodig kwaad. Maar een contract is de beste manier om transparant en helder alle rechten en plichten van PinDirect en u vast te leggen. Hier verschilt PinDirect niet in bij de vergelijking met overige aanbieders van financiële diensten.

De inhoud van het contract kan per financieel dienstverlener verschillen maar voor het afnemen van elke pinautomaat met transactieverwerking is wettelijk een contract vereist.

Persoonlijke uitleg

Het contract is een vast onderdeel van het proces om pinnen voor uw klanten mogelijk te maken.
Vindt u een contract toch een beetje onduidelijk of vertrouwt u de inhoud nog niet helemaal? Wij leggen u graag alles uitgebreid uit.

Neem contact op

Wij proberen constant onze contracten en communicatie te verbeteren zodat er geen onduidelijkheden ontstaan. Laat in de reacties weten wat wij voor u beter kunnen doen!

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en levert complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.