Hoe lang gaat uw pinautomaat mee?
28 november 2018 

Hoe lang gaat uw pinautomaat mee?

Een pinautomaat voor uw onderneming is vaak een grote investering. Een noodzakelijke investering gezien de behoefte van uw klanten, maar het gaat toch om een belangrijke beslissing. Als u dan een pinautomaat aanschaft/huurt wilt u er wel zeker van zijn dat u deze lang kunt gebruiken en duurzaam is in gebruik. Maar hoe lang gaat een pinautomaat eigenlijk mee?

De levensduur van uw pinautomaat hangt van verschillende onderdelen af op het gebied van hardware, software en wetgeving:

  1. Wetgeving omtrent uw pinautomaat
  2. Software op uw pinautomaat
  3. De pinautomaat zelf

Wetgeving omtrent uw pinautomaat

Misschien wist u het of misschien ook wel niet, een pinautomaat moet aan heel veel wettelijke standaarden voldoen. In Nederland wordt deze wetgeving geregeld door Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank (DNB).

Zo moet de leverancier en transactieverwerker van uw pinautomaat meestal vergunningen van DNB hebben en certificeert Betaalvereniging Nederland tot 2018 alle pinautomaat die in Nederland gebruikt kunnen worden.

30 april 2019 is een belangrijke datum wanneer u nog een oude pinautomaat (die niet geschikt is voor contactloos betalen) hebt staan. Na die datum is het certificaat, zoals hierboven beschreven, verlopen en uw pinautomaat mogelijk niet meer bruikbaar. Lees meer over de aflopende certificering of ruil nu direct uw pinautomaat in!

Hoe lang u uw pinautomaat dus kunt gebruiken hangt af van het certificaat (mits de pinautomaat voor 2018 op de Nederlandse markt is geïntroduceerd) die de pinautomaat heeft gekregen. Uw kunt het certificaat van uw pinautomaat hier controleren.

Alle pinautomaten die PinDirect aanbiedt op haar website beschikken over een certificaat tot 2025 dus zorgen hierover zijn bij ons niet nodig!

Software op uw pinautomaat

Op uw pinautomaat staat software om de automaat goed en veilig te laten werken. Deze software moet regelmatig geüpdatet worden zodat uw pinautomaat ook veilig en goed blijft werken. Deze updates worden gedaan door een servicedienstverlener en zijn meestal inbegrepen in uw servicecontract bij uw servicedienstverlener.

Nieuwe betaalmethodes (zoals PayConiq) vereisen vaak ook een nieuwe versie van software. Zonder een update kan uw pinautomaat deze soort transacties niet verwerken en verouderd uw pinautomaat.

Doet u deze updates niet? Dan loopt u het risico dat Betaalvereniging Nederland of uw betaaldienstverlener uw pinautomaat onveilig acht en kunt u deze niet meer gebruiken. Om uw pinautomaat dus zo lang mogelijk te gebruiken is regelmatig up-to-date houden van de software zeer belangrijk!

De pinautomaat zelf

De belangrijkste factor van de levensduur van uw pinautomaat is de kwaliteit van uw pinautomaat zelf. Hoe stevig en toekomstbestendig is de hardware van uw pinautomaat. Denk aan bouwkwaliteit, functionaliteiten en duurzaamheid van de pinautomaat.

De Verifone (PinDirect) pinautomaten zijn van de hoogste kwaliteit en hebben een bewezen duurzaamheid op alle vlakken, zo ook in hardware. Er zijn goedkope, after-market, pinautomaten beschikbaar in Nederland die in eerste instantie een goed alternatief lijken. Echter blijkt op langer termijn dat die automaten snel defecten en storingen vertonen. Precies bij zoiets cruciaals als uw pinautomaat kunt u dit zich natuurlijk niet permitteren.

Naast de bouwkwaliteit is het belangrijk dat uw pinautomaat beschikt over alle functionaliteiten om uw klant te bedienen. Denk aan de NFC technologie (contactloos betalen) of een kleurenscherm (voor PayConiq). Gelukkig is onze apparatuur voorzien van deze nieuwe technische snufjes!

Uiteraard moet uw pinautomaat ook duurzaam in gebruik zijn. De batterij (wanneer van toepassing) moet lang blijven meegaan, tegen veelvuldig gebruik bestand zijn en wel tegen een stootje kunnen.

De pinautomaat voor u die het langst mee gaat

Benieuwd naar welke pinautomaat in uw situatie het beste en duurzaamste is? Wij adviseren u graag in dé keuze voor u!

Neem direct contact op

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en levert complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.