“Ik vind pinnen nogal duur voor mijn onderneming”
07 augustus 2018 

“Ik vind pinnen nogal duur voor mijn onderneming”

Ondanks dat pinnen ongekend populair is in Nederland zijn er nog wel misvattingen over de kosten van een pintransactie. Consumenten hebben steeds minder vaak contant geld bij zich een gaan er vanuit dat er bij u gepind kan worden. Is een pintransactie ook echt duur of maakt het uw transactiekosten gewoon heel transparant?

Eerder schreven we al over hoe duur een pintransactie daadwerkelijk is en hoe de kosten precies opgebouwd zijn. Hieruit blijkt dat een pintransactie tussen de €0,05 en €0,20 (Bij PinDrect) kost, afhankelijk van de aantal transacties die u per maand doet. Begrijpelijk dat u dan wellicht de kosten wat hoog vindt, u betaalt immers niks voor een transactie met contant geld! Niets in minder waar.

Supermarkten betalen soms zelfs maar €0,02 per transactie! Maar die doen dan natuurlijk ook miljoenen transacties per maand.

Transactie met contant geld duurder dan pintransactie

Dat u niet direct een vast bedrag of percentage van het betaalde contante geld hoeft af te staan betekent niet dat transacties met contant geld geen geld kosten. Uit onderzoek van Betaalvereniging Nederland en Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen blijkt dat een contante betaling gemiddeld €0,29 kost tegenover een gemiddelde pintransactie €0,17 (inclusief de afschrijfkosten van de betaalautomaat etc. Zonder die kosten kost de pintransactie zelfs €0,10).

BetaalVereniging: “Kosten pinnen voor ondernemers verder gedaald door contactloos betalen. Een gemiddelde contante betaling is inmiddels 70% duurder dan een gemiddelde pinbetaling”: pin.nl

Waar de kosten van een pintransactie transparant terug te vinden zijn op de factuur van uw betaaldienstverlener zijn de kosten van een contante betaling veel minder zichtbaar. Het gaat om:pinnen goedkoper dan contant geld

  • Kosten wisselgeld;
  • Kosten geldtransport;
  • Kosten afstorten geld;
  • Kosten rentederving kasgeld;
  • Kosten geldverzekering;
  • Kosten randapparatuur.

Daarnaast kost een contante betaling aanzienlijk meer tijd, gemiddeld 20 seconden, waar een pinbetaling maar 15 seconden kost en een contactloze pinbetaling zelf maar 10 seconden. Onderaan de streep is pinnen dus echt stukken goedkoper dan betalingen met contant geld.

En dan nog maar te zwijgen over het gemak van pinnen voor uw klanten. Onderzoek wijst uit dat consumenten sneller overgaan tot aankoop als er gepind kan worden.

“Pinnen is dus eigenlijk goedkoop en niet duur?”

Klopt helemaal! Transacties kosten geld, terug te zien op een factuur of juist heel goed verborgen. Het eerder genoemde onderzoek laat zien dat het verschil tussen een contante betaling en een pintransactie €0,12 per transactie is. Bij slechts 500 transacties per maand scheelt dit al 60 euro per maand!

Zeg contant geld vaarwel en bespaar door pinnen mogelijk te maken!

Bekijk direct uw pinautomaat

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en levert complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.