Mobiele pinverbinding: hoe zit dat precies?
15 juni 2018 

Mobiele pinverbinding: hoe zit dat precies?

Bijgewerkt op 9 mei 2019

Mobiele pinautomaten (zoals de Verifone V400M) groeien sterk in populariteit binnen het MKB. Flexibel ondernemen en pinnen op locatie of in de horeca vraagt om de beste mobiele pinautomaat met een goede, stabiele internetverbinding. Maar hoe zit dat precies met simkaarten, GPRS, 3G, 4G of zelfs 5G?

Er zijn vele mobiele pinautomaten op de markt die allemaal sterk verschillen qua functionaliteit en mogelijkheden. Zo zijn er automaten die op een eigen WIFI (draadloos netwerk) werken, automaten die op mobiel internet werken (2G, GPRS, 3G, 4G) en automaten die beide opties geïntegreerd aanbieden.

Bekijk onze mobiele pinautomaten

Om uw automaat zonder vaste internet of WIFI netwerk te gebruiken heeft u een mobiele internetverbinding nodig. Belangrijk voor u is om te letten op van welke verbinding u gebruik gaat maken en wat de mogelijkheden zijn van uw apparaat. Zo werken veel automaten met een 3G verbinding maar dit is zeer onverstandig..

Maar waarom moet mijn pinautomaat op internet aangesloten worden?
Een pinautomaat moet aangesloten worden door een betaaldienstverlener op het betaalverkeer in Nederland. Dit kan alleen door middel van een beveiligde internetverbinding, om zo te kunnen controleren of de klant wel genoeg geld op de rekening heeft staan etc.

De simkaart

Wanneer u uw mobiele pinautomaat met een mobiel netwerk wilt gebruiken heeft u een M2M simkaart nodig, vergelijkbaar met de simkaart in uw mobiele telefoon. Een dergelijke simkaart is in staat om een zogenoemde M2M verbinding te maken. Deze verbinding krijgt voorrang op het overige internetverkeer en is speciaal bedoeld om zakelijk dataverkeer veilig te laten verlopen, perfect voor mobiel pinnen dus!

M2M simkaart PinDirect2G, GPRS, 3G, 4G, 5G…

De mobiele Verifone pinautomaten van PinDirect werken allemaal op 4G.  4G is de beste keus voor een pinverbinding gezien de KPN dekking van het 4G netwerk in Nederland uitstekend is.

Waarom dan geen 3G?

Vele mobiele pinautomaten zoals de Ingenico pinautomaten of de Verifone Vx690 werken enkel op een 3G verbinding. Goed en snel zou u zeggen waar het niet dat het 3G netwerk hoogstwaarschijnlijk in 2019 verdwijnt uit Nederland of tenminste flink moet inboeten op de dekking in Nederland. Dit doordat alle mobiele telefoons tegenwoordig op 4G of 5G netwerk werken en het zakelijk internet op 2G (GPRS). 3G wordt dus te weinig gebruikt en providers gaan die frequenties omzetten naar 4G of 5G.

Conclusie: 3G verdwijnt hoogstwaarschijnlijk zeer binnenkort, pinautomaten die op 3G werken kunnen dan niet meer aangesloten worden op het betaalverkeer. Deze zijn dan niet meer bruikbaar!


PinDirect beschikt over de beste mobiele pinautomaten (Verifone V400M) die op de markt zijn met de best mogelijke mobiele 4G internetverbinding van KPN.

Meer informatie over onze mobiele pinautomaten die geleverd worden inclusief een KPN simkaart?
Bekijk onze mobiele pinautomaten

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en levert complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Joost
Door

Joost

op 19 Jun 2018

Interessant inhoudelijk artikel! Geen 3G apparaat voor ons dus.

PinDirect
Door

PinDirect

op 19 Jun 2018

3G is nu inderdaad geen verstandige keus, GPRS van KPN is een zeer goed alternatief dat nog jaren mee kan.

Henk
Door

Henk

op 19 Jun 2018

Interessant stuk. Wanneer komen jullie met een 4G pinautomaat?

PinDirect
Door

PinDirect

op 19 Jun 2018

Momenteel is GPRS ruim voldoende voor de juiste pinverbinding, wel zien we dat in de toekomst we waarschijnlijk overstappen op een 4G netwerk.

Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.