Pinautomaat voor particulieren
18 juli 2018 

Pinautomaat voor particulieren

Regelmatig krijgen wij de vraag of het ook mogelijk is om als particulier een pinautomaat te kopen of huren. Als particulier wilt u soms natuurlijk ook het gemak van pinnen ervaren. Het snelle antwoord dat door veel betaaldienstverleners wordt gegeven is altijd: nee. Bij PinDirect kijken we graag naar de mogelijkheden.

Een van de grootste struikelblokken voor het aanvragen van een pinautomaat als particulier is dat er een KvK nummer en een zakelijke rekening nodig zijn. Dit zijn vereisten vanuit De Nederlandsche Bank en Betaalvereniging Nederland. Maar gelukkig zijn er nog wel mogelijkheden:

Zakelijke rekening niet noodzakelijk

Voor het gebruik van een pinautomaat moet deze aangesloten worden op het betaalverkeer Nederland. Dat doen wij uiteraard voor u. Niet minder belangrijk is dat de gepinde tegoeden veilig bij u op de bankrekening worden gestort. Hiervoor is niet altijd een zakelijke rekening nodig.

Bij een Eenmanszaak of als ZZP’er is niet altijd een zakelijke rekening nodig. Het is wel aan te bevelen omdat anders uw zakelijke en privé geldstromen door elkaar heen gaan lopen. Maar wanneer u maar weinig transacties doet moet dit geen probleem zijn.

Doordat u geen zakelijke rekening nodig hebt bespaard u aanzienlijk wat kosten en wordt de drempel als particulier voor een pinautomaat weer wat lager.

Hoe zit het dan met het KvK nummer?

Dat u niet perse een zakelijke rekening hoeft te hebben neemt niet het feit weg dat u een KvK nummer moet hebben om gebruik te kunnen maken van een pinautomaat. U moet zich inderdaad als onderneming registreren bij de Kamer van Koophandel om een KvK nummer te ontvangen.

Het klinkt wellicht wat complex om u in te schrijven bij de KvK als particulier puur om een pinautomaat te kunnen huren of kopen. Gelukkig is het registreren van een Eenmanszaak of als ZZP’er vrij gemakkelijk en bent u zo snel voorzien van een Kvk nummer.

Dus een pinautomaat als particulier is mogelijk

Ja, en nee. U kunt zich als particulier simpel en snel registreren als Eenmanszaak of als ZZP’er. Zo kunt u beschikken over een KvK nummer. Bij PinDirect eisen wij, voor een Eenmanszaak en als ZZP’er, niet een zakelijk rekeningnummer. Door die twee feiten kunt u enkel met een geldig KvK nummer bij ons al als “particulier” een pinautomaat kopen of huren.

Wilt u meer toelichten of advies over uw mogelijkheden? Neemt u gerust contact op met onze adviseurs door te bellen naar 088 020 98 10 of een bericht te sturen.

Heeft u al een KvK nummer?

Bekijk direct uw pinautomaat

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en levert complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.