Uw tweedehands pinautomaat aansluiten
13 december 2017 

Uw tweedehands pinautomaat aansluiten

Heeft u zelf een tweedehandse Verifone / CCV pinautomaat gekocht? Dan wilt u deze uiteraard aansluiten op het betalingsnetwerk zodat u uw klanten kunt laten pinnen. Wij bieden u de mogelijkheid om uw pinautomaat te activeren om betalingen te kunnen verwerken.

Bel ons direct op

Pinautomaat via marktplaats kopen? Hier moet u op letten!

Via marktplaats een tweedehandse pinautomaat kopen kan een prima optie zijn, maar er zijn wel enkele punten waar u op moet letten voordat u een pinautomaat overneemt. We nemen graag de volgende punten met u door of het verstandig is om een tweedehands pinautomaat aan te schaffen:

U kunt ons altijd bellen op 088 020 98 10 om te kijken wat wij over de huidige status van de pinautomaat kunnen terugvinden. Zo weten wij direct of er nog contracten aan verbonden zitten.

Certificering pinautomaat

Heeft u een tweedehandse pinautomaat via marktplaats gekocht, let er dan wel op dat u een gecertificeerde pinautomaat koopt. De betaalvereniging heeft hier alle pinautomaten geplaatst die nog gecertificeerd zijn om pinbetalingen te verwerken.

Wanneer uw pinautomaat niet meer gecertificeerd is, betekent dat de pinautomaat niet meer bruikbaar is en heeft u er dus niets aan. De nieuwste pinautomaten van de Verifone lijn zijn bruikbaar tot 30 april 2026.

Restschuld

Iedere pinautomaat is door de leverancier aangeboden met kosten voor transactieverwerking en eventueel ook een servicecontract. Wanneer het een gehuurde pinautomaat betreft zit hier ook nog vaak een contract aan vast.

Wanneer u een pinautomaat overneemt, dan kan het zijn dat enkele van deze kosten nog aan de pinautomaat verbonden zijn of dat er een restschuld aanwezig is. Om dit te achterhalen kunt u het serienummer en TMS ID (op de achterzijde van de pinautomaat) aan ons doorgeven, dan controleren wij gegevens van de pinautomaat.

Conditie van uw pinautomaat

Het klinkt vanzelfsprekend, maar het is uiteraard noodzakelijk dat de pinautomaat naar behoren werkt en dat er geen defecten zijn. Dit kan namelijk achteraf voor onverwachte kosten zorgen. Ga dit voor door de pinautomaat eerst te checken op gebreken.

Behoeften

Het laatste punt is of de pinautomaten op marktplaats wel aan uw behoeften voldoen. Veel automaten die momenteel tweedehands verkocht worden bezitten niet over een NFC chip om contactloos mee te kunnen betalen. De nieuwste pinautomaten hebben hier wel de beschikking over. Wanneer u contactloos betalen dus wilt gebruiken in uw onderneming, dan moet de pinautomaat hier wel over beschikken.

Uw pinautomaat laten activeren

Wanneer u een pinautomaat overgenomen heeft, dan kunnen wij dit voor u activeren. Het activeren van uw pinautomaat betekent dat wij de automaat geheel herinstalleren & updaten en dat u bij ons de service en transacties afneemt. Hiervoor hebben wij de pinautomaat zelf niet direct nodig, maar enkel de gegevens over de automaat en uw eigen (bedrijfs)gegevens. Het aansluiten van de pinautomaat kan volledig op afstand gebeuren.

Het dient wel een pinautomaat van het type Verifone zijn, overige type pinautomaten kunnen wij helaas niet in beheer nemen. 

Toesturen van gegevens pinautomaat

Om te zien om wat voor pinautomaat het gaat en of het mogelijk is om deze pinautomaat over te zetten hebben wij het serienummer en TMS ID (op het startscherm van de pinautomaat) nodig. Die kunt u, door bijvoorbeeld een foto van de achterzijde te maken, naar ons toe mailen.

Vervolgens controleren wij de automaat en nemen contact met u op over de situatie rondom de pinautomaat. U krijgt daarbij van ons ook een aansluitdossier meegestuurd voor het aansluiten op uw eigen gegevens (zie volgende stap).

Toesturen van uw (bedrijfs)gegevens

Nadat de pinautomaat door ons is goedgekeurd om aan te sluiten, dan kunnen wij de pinautomaat herinstalleren en aan uw gegevens koppelen. Hiervoor hebben wij uw persoons- en bedrijfsgegevens nodig, die kunt u toesturen door middel van ons aansluitdossier dat u van ons heeft gekregen.

Installatie op afstand

Nadat wij het dossier hebben ontvangen kunnen wij de pinautomaat op afstand installeren. Vaste pinautomaten en een Wi-Fi pinautomaat kunnen al binnen 2 werkdagen gereed voor gebruik zijn. Heeft u een mobiele pinautomaat met GPRS verbinding, dan moet u eerst een GPRS sim-kaart van ons ontvangen voordat u kunt starten.

Het activeren kan (afhankelijk van uw type- en de condities van de pinautomaat) al vanaf 2 dagen. Heeft u uw pinautomaat nog sneller nodig? U kunt een gloednieuwe pinautomaat al binnen 24 uur in huis hebben!

Kosten van activering

De kosten van de activering is gebaseerd op de installatie van de pinautomaat, de jaarlijkse service voor beheer van de pinautomaat en de transactieverwerking. De installatie is een eenmalig bedrag van €100,-. De pinautomaat wordt dan volledig gekoppeld, de laatste updates worden geïnstalleerd en hij wordt kant-en-klaar bij u afgeleverd. U hoeft de pinautomaat alleen maar aan te zetten en u kunt direct starten met pinnen.

De service hangt af van het type pinautomaat dat u heeft aangeschaft, dit kunnen wij voor u in kaart brengen wanneer wij uw automaatgegevens hebben ontvangen.

De transactieverwerking hangt af van het aantal transacties dat u verwacht te gaan doen, u neemt bij ons namelijk een pinbundel af. Hoe meer u pint, hoe lager de kosten per transactie worden.

Uw pinautomaat laten activeren

Wilt u een Verifone pinautomaat laten activeren of heeft u hier nog vragen over? Neem gerust contact met ons op om alles af te stemmen.

Vraag uw activatie aan

Wilt u toch liever een nieuwe pinautomaat kopen, bekijk dan hier uw keuzes. Een nieuwe pinautomaat kan al binnen 24 uur worden aangesloten en heeft vele voordelen.

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en levert complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.