Uw beste keus: mPOS of betaalautomaat
27 maart 2018 
in Product

Uw beste keus: mPOS of betaalautomaat

Naast de, meer traditionele, betaalautomaat zoals de Verifone Vx680 komen er steeds vaker kleine, goedkope mPOS (kaartlezers) zoals SumUp en iZettle op de markt. Wat is nou de beste keus voor uw onderneming en wat zijn eigenlijk de verschillen?

Verschil hardware

Het grote verschil tussen een mPOS en een betaalautomaat is dat een betaalautomaat zelfstandig transacties uitvoert en dat een mPOS dit in combinatie met een smartphone of tablet doet.

  • Bij een betaalautomaat zoals de Verifone Vx680 GPRS zit een simkaart verwerkt in het apparaat, kan de ondernemer een bedrag invoeren waarna de klant de betaling voltooid. De pinautomaat maakt dan zelfstandig verbinding met het betalingsverkeer en rond zo de transactie af.
  • Bij een mPOS zoals de iZettle Reader moet de mPOS eerst via bluetooth verbinding maken met een smartphone of tablet die beschikt over een WiFi of mobiele internet verbinding. Via een applicatie op de smartphone af tablet kan dan een bedrag ingevoerd worden die dan weer vervolgens via de mPOS door de klant voltooid kan worden.

Verschil kosten

Naast het gebruik speelt er natuurlijk ook een belangrijk kostenaspect mee in de overweging. Een betaalautomaat is duurder in de aanschaf dan een mPOS. Het verschil in aanschaf kan wel oplopen tot €700,-. Hierbij is trouwens geen rekening gehouden dat er bij een mPOS ook nog een smartphone of tablet aangeschaft moet worden. Daarnaast zijn de transactiekosten bij een mPOS veel hoger dan bij een betaalautomaat.

De transactiekosten bij een betaalautomaat zijn meestal gedefinieerd in een vast bedrag. Zo betaalt u bij PinDirect bij een Verifone Vx680 betaalautomaat vanaf €0,05 per transactie. Bij SumUp betaalt u bij een SumUp Air mPOS een percentage tot 2,75% op het gepinde bedrag per transactie. Wanneer het gepinde bedrag boven de €2,50 komt betaalt u voor een mPOS per transactie substantieel meer dan bij een betaalautomaat. Op langer termijn is het verschil in aanschaf bedrag dus te verwaarlozen ten opzichte van de transactiekosten. Dit hangt uiteraard helemaal af van het aantal transacties en de hoogte van de pinbedragen binnen uw onderneming.

Daar waar een mPOS handzamer, goedkoper in aanschaf en laagdrempeliger zijn dan een betaalautomaat lijkt een betaalautomaat vaak wel de juiste keus voor een onderneming. Een betaalautomaat kent lage transactietarieven, functioneert zelfstandig, oogt professioneler en is veel sneller en gemakkelijker in het gebruik.

De keus voor een mPOS of betaalautomaat is voornamelijk gebaseerd op de aantal transacties binnen uw onderneming, de hoogte van de pinbedragen en of u voor gemak gaat of voor een laagdrempelige instap.

Neemt u gerust contact op met onze adviseurs om persoonlijk advies te krijgen wat voor uw onderneming de beste keus is. Dit kunt u doen om te bellen naar 088 020 98 10 of te mailen naar sales@pindirect.nl.

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en levert complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.