Waarop letten bij het kiezen van uw pinautomaat?
21 augustus 2018 

Waarop letten bij het kiezen van uw pinautomaat?

Bijgewerkt op 8 mei 2019

De keuze is reuze wat betreft pinautomaten. Vaste of mobiele pinautomaten, goedkoop of wat duurder, extra kosten en ga zo maar door. Waar moet u nou precies op letten wanneer u op zoek gaat naar uw pinautomaat? Wij laten u de bomen door het bos weer zien!

Uw klanten verwachten dat ze bij u kunnen pinnen en u wilt klaar zijn voor alle moderne betaalmethoden: u wilt een pinautomaat kopen of huren. Die keuze leidt naar het maken van nog meer keuzes:

1. Wat voor een bedrijf heeft u?
2. Vaste of mobiele pinautomaat?
3. Welke internetverbinding heeft u tot uw beschikking?
4. Hoeveel transacties verwacht u te doen per maand?
5. Welke service heeft u nodig voor uw betaalautomaat?
6. Wilt u de pinautomaat kopen of huren?

1. Wat voor een bedrijf heeft u?

Belangrijk is om te definiëren wat voor een bedrijf u heeft. Is het een horecazaak of betreft het een retail organisatie? Dit helpt te bepalen aan welke eisen een pinautomaat moet voldoen.

Wij hebben alle branches op een rij gezet met daarbij een advies voor de meest geschikte pinautomaat: Pinnen binnen uw branche?

Wij leren graag uw behoeftes kennen, neem nu contact op

2. Vaste of mobiele pinautomaat?

Een belangrijke keuze is of u uw pinautomaat op verschillende locaties gaat gebruiken of alleen op een vaste plek zoals een balie. Een mobiele pinautomaat is ideaal voor pinnen op uw terras of bij uw klanten op locatie. Een vaste pinautomaat is zeer geschikt voor betalingen aan een balie of kassa.

Bekijk onze vaste en mobiele pinautomaten

3. Welke internetverbinding heeft u tot uw beschikking?

U kunt uw pinautomaat aansluiten op uw vaste internetverbinding, WiFi netwerk of op een KPN 4G mobiel netwerk. Is een vaste pinautomaat het meest geschikt voor u? Dan kunt u gebruik maken van uw eigen vaste internetverbinding. Wilt u gebruik maken van een mobiele pinautomaat dan kunt u gebruik maken van een WiFi netwerk of een mobiel internet abonnement via KPN aanschaffen.

Lees hier meer over de beste pinverbinding

4. Hoeveel transacties verwacht u te doen per maand?

Naast de kosten voor een pinautomaat zijn er ook kosten die u betaalt per pintransactie. De hoogte van die kosten hangen af van de aantal transacties die u per maand verwacht te doen. Hoe meer transacties u doet per maand, hoe goedkoper uw pinbundel wordt. De transactiekosten liggen tussen de 5 en 20 eurocent.

Hoeveel kost een pintransactie?

5. Welke service heeft u nodig voor uw betaalautomaat?

Uw klanten en u rekenen straks erop dat pinnen gewoon mogelijk is. Als er dan plotseling een defect of storing ontstaat aan uw pinautomaat is het van groot belang dat deze snel wordt opgelost. Hiervoor sluit u een servicecontract af. Bij PinDirect betekent dat u óók in de avonduren en in het weekend ons kunt bereiken met hulp of gebruiksvragen. Daarnaast kunnen wij uw pinautomaat, wanneer nodig, binnen 24 uur omruilen.

Leer meer over het belangrijk van een servicecontract

6. Wilt u de pinautomaat kopen of huren?

Als laatste moet u een keuze maken tussen het kopen of huren van uw pinautomaat. Onze regel is altijd dat kopen per definitie goedkoper is dan huren. Maar huren heeft dan weer het voordeel dat u geen grote investering hoeft te doen.

Betaalautomaat kopen of huren?

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes voor u. Binnen ons assortiment en diensten kan PinDirect altijd een passend totaaloplossing bieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op!

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en levert complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.