Voordelen van pinnen

Als ondernemer heb je veel keuze uit betaalmethoden die je kan accepteren. De meest omvangrijke betaalmethode is uiteraard pinnen, maar wat voor voordelen zitten hier nou precies voor jou als ondernemer aan? In deze blog hebben wij ze overzichtelijk voor je uitgelegd!

Veiliger

Pinnen is veiliger voor jou en jouw klanten. Zo hoeven jullie beide geen, tot weinig contant geld bij de hand te houden. Hierdoor verlaag je de kans op een overval omdat er zo voor criminelen weinig te halen valt. Zeker nu het mogelijk is om fooien pinnen, is de noodzaak voor cash steeds kleiner.

Goedkoper

We hebben het in een aantal eerdere blogs al benoemd, maar pinnen is dus een stuk goedkoper. Volgens een onderzoek van Betaalvereniging Nederland ben je voor een pinbetaling gemiddeld 17 cent kwijt terwijl een cashbetaling al gemiddeld 49 cent kost. Dit lijkt vooral te komen doordat het storten en transporteren van cash extra tijd en dus geld in beslag neemt.

Beter voor het milieu

Naast het feit dat pinnen goedkoper is lijkt het om dezelfde reden ook beter voor het milieu te zijn. Doordat er transport nodig is voor het vervoeren van de cash, komt er veel uitstoot bij kijken. Volgens de DNB zou een cashbetaling ruim één vijfde meer COuitstoot hebben dan een pinbetaling. Om precies te zijn kwam het uit op een ecologische voetafdruk die 36% hoger was. 

Dit betekent niet dat pinnen compleet klimaatvriendelijk is. Zo moeten er bijvoorbeeld servers constant online blijven die de betalingen verwerken. Deze servers hebben uiteraard elektriciteit nodig om operationeel te blijven. Het opwekken van deze elektriciteit zorgt vervolgens weer voor CO2 uitstoot. Zo staat een pinbetaling gelijk aan anderhalf uur lang een spaarlamp laten branden, terwijl dit bij een cashbetaling twee uur is. 

Professionele uitstraling

Als laatste straalt een pinautomaat ook professionaliteit uit. Hierdoor toon je aan dat je als ondernemer hebt nagedacht over de betaalwensen van de klant. Zo kan een klant zelfs met hun smartwatch bij jou betalen. Hierdoor voorkom je ook dat je omzet misloopt. Het is natuurlijk zonde dat je straks een verkoop misloopt omdat je niet de gewenste betaalmethode van de klant aanbiedt.

 

Hopelijk heeft deze blog inzichtelijk kunnen maken wat voor voordelen jij als ondernemer uit een pinautomaat kan halen. Ben je nou benieuwd geworden? Bekijk dan ons assortiment voor een volledige betaaloplossing!

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en leverancier van complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.