Wat moet ik doen bij een kassastoring?

Wat moet ik doen bij een kassastoring?

Een kassastoring kan voor elke ondernemer een nachtmerrie zijn, vooral tijdens drukke uren. Het kan klanten frustreren en de workflow verstoren. Maar met de juiste strategieën en een rustige aanpak, kun je deze uitdagingen overwinnen en je bedrijf soepel laten draaien. Hier zijn enkele tips om te onthouden wanneer je geconfronteerd wordt met een kassastoring.

 

Blijf kalm en communiceer

Het is belangrijk om kalm te blijven en je medewerkers gerust te stellen. Communiceer duidelijk met je team over de situatie en geef instructies over hoe ze moeten handelen. Klanten zullen ook waarderen als je ze vriendelijk informeert over de storing en wat je eraan doet om het op te lossen.

 

Zoek naar alternatieve betaalmethoden

Als je kassa niet werkt, zoek dan naar alternatieve manieren om betalingen te accepteren. Dit kan contant geld zijn, mobiele betaalapps, autonome pinautomaten of zelfs handgeschreven bonnetjes die later kunnen worden verwerkt. Zorg ervoor dat je personeel op de hoogte is van deze alternatieven en weet hoe ze deze moeten gebruiken.

 

Houd een noodvoorraad contant geld bij

Het hebben van een noodvoorraad contant geld kan van pas komen tijdens een kassastoring. Zorg ervoor dat je altijd voldoende contant geld in de kassa hebt om kleine transacties af te handelen, zelfs als de hoofdkassa niet beschikbaar is.

 

Prioriteer transacties

Als je meerdere klanten hebt die wachten om af te rekenen, prioriteer dan transacties op basis van urgentie. Klanten met slechts een paar items kunnen sneller worden bediend dan klanten met een groot aantal items. Communiceer ook met klanten over de geschatte wachttijd, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten.

 

Bied compensatie aan

Als de kassastoring tot aanzienlijke vertragingen heeft geleid of klanten heeft doen wachten, overweeg dan om compensatie aan te bieden, zoals een korting op hun aankoop of een gratis product. Dit kan helpen om de klanttevredenheid te behouden, zelfs in een uitdagende situatie.

 

Zorg voor een snelle oplossing

Werk samen met je IT-ondersteuningsteam of kassaleverancier om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Soms kan het probleem eenvoudig worden verholpen door de kassa opnieuw op te starten of door een software-update uit te voeren. Hoe sneller je het probleem kunt oplossen, hoe minder impact het zal hebben op je bedrijf.

 

Leer van de ervaring

Na de kassastoring is het belangrijk om de situatie te evalueren en lessen te trekken. Identificeer wat de oorzaak van de storing was en zoek naar manieren om het in de toekomst te voorkomen. Misschien moet je investeren in betere kassasystemen en hardware of vaker onderhoud uitvoeren om storingen te minimaliseren.

Zo kan je bijvoorbeeld een pinautomaat aanschaffen die ook werkt wanneer de kassa wegvalt. Bekijk hier ons aanbod aan pinautomaten die ook zonder een kassakoppeling gewoon blijven werken.

Een kassastoring kan een uitdaging zijn, maar met de juiste planning en reactie kun je de impact minimaliseren en je bedrijf soepel laten draaien. Blijf kalm, communiceer duidelijk en zoek naar alternatieve oplossingen om de situatie het hoofd te bieden.

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en leverancier van complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.