Een pinautomaat in de horeca zorgt voor meer omzet
15 juni 2020 

Een pinautomaat in de horeca zorgt voor meer omzet

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de consument sneller meer geld uitgeeft met zijn of haar pinpas dan met contant geld. Wanneer uw gasten niet letterlijk het geld in hun hand houden als ze het uitgeven, doet het ‘minder pijn’. Dat is goed nieuws! Meer uitgaven van de consument betekent immers meer inkomen voor u als ondernemer.

Voordelen van een horeca pinautomaat in het kort

Steeds meer ondernemers zien de voordelen van het pinnen in de horeca. Sommigen gaan zelfs zover dat er alleen nog maar ‘cashloos’ betaald kan worden. Ook verschillende horecagelegenheden hebben deze stap al gezet. Een horeca pinautomaat zorgt voor meer snelheid, uw gasten hoeven dus niet lang te wachten. Het betalen met een pinpas gaat vele malen sneller dan wanneer uw gasten en uw medewerkers het geld contant moeten uittellen. Daarnaast is pinnen makkelijker voor u als ondernemer. U hoeft uw inkomsten niet zelf uit te rekenen, want u heeft duidelijk en snel een overzicht van uw inkomsten. Ook hoeft u veel minder vaak contant geld te storten op de bank. Dat maakt het allemaal een stuk veiliger. U heeft minder wisselgeld nodig in uw kassa en uw gasten hoeven ook niet meer met contant geld over straat. Zowel fijn voor u als voor uw gasten dus. Wat pinnen daarnaast ook veiliger maakt, is de bescherming tegen fraude. Criminelen kunnen namelijk niet of minder met nepgeld betalen. Waar gasten pinservice in 2017 nog een 5,9 gaven, is het cijfer in 2019 opgehoogd naar 7,3.

Meer inkomsten in de horeca

Een horeca pinautomaat zorgt, zoals u in de inleiding van dit artikel al kunt lezen, voor meer inkomsten. Dat is niet alleen omdat mensen geneigd zijn meer uit te geven, maar ook omdat u, wanneer u een terras heeft, pinnen op het terras in kunt zetten. Uw gasten zitten gezellig te eten en te drinken en zullen gauw nog iets bestellen wanneer ze weten dat ze makkelijk en snel kunnen pinnen. Met een pinautomaat voor het terras hoeven ze zelf niet eens op te staan. Dat zorgt ervoor dat ze niet zo bij het bedrag nadenken, ze hebben immers geen beperkt budget bij zich waar ze zich aan moeten houden. De pinpas betaalt wel.

Uw gasten pinnen simpelweg gewoon liever. Dat is ook makkelijker. Er zijn door plofkraken steeds minder pinautomaten beschikbaar, dus mensen kunnen steeds moeilijker contant geld pinnen. U kunt hierdoor zelf ook lastiger geld afstorten. Steeds minder mensen hebben tegenwoordig dan ook contant geld op zak en in 2019 betaalde 58 procent van de gasten zelfs het liefst alleen maar met zijn of haar pinpas. Gastvriendelijkheid en een mooie winst behalen staan bij u ongetwijfeld voorop, daarom hebben we wat cijfers voor u verzameld.

Cijfers over pinnen in de horeca

Betaalvereniging Nederland berekende dat een contante betaling inmiddels 70 procent duurder is dan een pinbetaling. Waar een contante betaling gemiddeld €0,29 kost, betaalt u als ondernemer gemiddeld €0,17 voor een pinbetaling. Dit verschil zit bijvoorbeeld in het feit dat u bij gebruik van contant geld het geld handmatig moet tellen, kosten maakt voor het wisselgeld, geld betaalt voor de geldverzekering en dat u naar de bank moet voor het doen van een storting.

Meer gebruik maken van een horeca pinautomaat zorgde bij Nederlandse ondernemers zelfs voor een besparing van 1,2 miljard euro in 13 jaar. De verwachting is dat de pinkosten in de toekomst nog verder zullen dalen.

Uit verdere cijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat de horeca één van de grootste stijgers is als het gaat om pinbetalingen. In 2018 is het aantal pinbetalingen met 22 procent toegenomen ten opzichte van 2017. Ook het gemiddelde pinbedrag is gestegen. In december 2017 was dat €19,98 en in december 2018 stond de teller op €20,59.

Een pinautomaat heeft ook als eigenschap dat alles veel sneller gaat dan een contante betaling. Goed voor de gastvriendelijkheid dus. Pinnen is snel, maar contactloos betalen is nog sneller en die contactloze betalingen zijn over alle branches met 50 procent gestegen. In de horeca is het gemiddelde contactloze bedrag toegenomen van €13,23 naar €14,78.

Pinnen in de Horeca draagt bij aan een mooiere samenleving

Naast dat het uiteindelijk meer geld oplevert, draagt een horeca pinautomaat op verschillende manieren bij aan een fijnere samenleving. Het is veiliger. Voor zowel u als ondernemer als voor uw gast is het prettig dat er steeds minder contant geld in omloop is. Het aantal overvallen bij horecagelegenheden is dankzij het pinnen dan ook sterk gedaald. Ook de pinautomaten zelf worden steeds veiliger. Een ander voordeel is dat pinnen veel milieubewuster is dan contant betalen. De Nederlandsche Bank berekende dat één pinbetaling 3,8 gram CO2 uitstoot, terwijl een contant geldbedrag voor 4,6 gram CO2 zorgt. Wanneer het milieu voor u hoog in het vaandel staat, is dat dus zeker iets om mee te nemen in uw beslissing.

Pinautomaat kopen voor in de horeca

Bent u na het lezen van deze blog benieuwd naar de pinmogelijkheden voor uw horecagelegenheid? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk en kijken samen met u wat in uw situatie de beste oplossing is.

Met onze jarenlange ervaring, kennis en expertise kunnen we u van professioneel advies voorzien. Met daarnaast een razendsnelle levering gaat er geen kostbare minuut meer verloren. Hoe sneller u kunt starten met pinnen, hoe beter!

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en leverancier van complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.