Retourpinnen

Als ondernemer komt u hoogstwaarschijnlijk situaties tegen waarbij u geld terug moet geven aan de klant. Toch is het wel prettig om via de pin geld terug te geven wanneer de klant voor de aankoop gepind heeft. 

In zo'n situatie is het fijn om de optie voor retourpinnen te hebben. Via retourpinnen kan u elektronisch het betaalde bedrag terug geven aan de klant. Dit is een stuk veiliger en makkelijker voor u en uw klanten.

Dit zijn uw voordelen:

  • Veilig en praktisch.
  • Geen noodzaak voor een grote hoeveelheid cash in uw kassalade.
  • Het retourpinnen wordt verrekend met uw overige transacties.
  • Overzicht van de transacties in uw financiële rapportages.
  • Binnen één werkdag op de rekening van uw klant.

Wat houdt retourpinnen precies in?

Met retourpinnen pint u als het ware bij de klant. U geeft elektronisch geld terug aan een klant die een aangeschaft product terugbrengt. Retourpinnen is dan ook alleen toegestaan wanneer de oorspronkelijk aankoop ook gepind is. U betaalt de klant terug via hun betaalpas. Zodra u de retourpintransactie heeft gestart, kan de klant het transactiebedrag bevestigen door hun betaalpas in te steken of bij de pinautomaat te houden.


De betaalpas mag een andere pas zijn dan waar oorspronkelijk mee betaald is. Naast een betaalpas kun je ook retourpinnen met een mobiel of smartwatch via contactloos betalen. Retourpinnen werkt alleen niet bij creditcards.


Retourpinnen wordt op dezelfde manier verwerkt als een normale pinbetaling. Dit betekent dat de transactie de eerstvolgende werkdag zichtbaar is op de rekening van de klant. U kan de klant een retourpinbon meegeven, zodat de klant bewijs heeft dat het bedrag naar hem of haar onderweg is. 

Hoe gaat retourpinnen in zijn werk?

Kies de optie "Terugbetaling" op de pinautomaat.

Voer het beheerderswachtwoord in.

Voer het bedrag in.

De klant steekt de bankpas in de betaalautomaat.

De klant drukt op "OK" om het bedrag te accepteren.

Binnen één werkdag staat het bedrag op de rekening van de klant.

Bent u al klant?

Al onze pinautomaten beschikken over de retourpin optie. Dit betekent dat uw klanten kunnen retourpinnen met een Maestro- of V Pay-debetkaart. U kunt retourpinnen in uw klantenportal aanvragen.

Nog geen klant?

Ons gehele assortiment beschikt over retourpinnen. Zo kan u ongeacht uw pinautomaat, alsnog retourpinnen. Wilt u ook het succes van onze betaaloplossing ervaren? Bekijk dan ons assortiment via onderstaande knop.