Betaalautomaat kopen of huren?
25 oktober 2017 

Betaalautomaat kopen of huren?

Een betaalautomaat is tegenwoordig niet meer te missen in uw onderneming. De vraag naar contactloos betalen blijft stijgen en veel van de oudere betaalautomaten moeten vervangen worden. Maar als u een nieuwe betaalautomaat nodig heeft, gaat u dan de betaalautomaat kopen of toch huren?

Het is goed om de voor- en nadelen hiervan op een rijtje te zetten. Als u weet wat voor u het meest geschikt is, dan kunt u kiezen voor de juiste leverancier.

Let op, niet elke bank of pin-leverancier biedt beide mogelijkheden aan. Bij PinDirect heeft u deze keuze wel!

Bekijk direct alle producten

Waarom kiezen tussen huur of koop?

De keuze voor huur of directe aanschaf van uw betaalautomaat is puur gebaseerd op de financiering van de apparatuur, oftewel het eigendomsrecht. Wanneer u een betaalautomaat koopt, dan is de apparatuur direct van u en kunt u het gebruiken tot de certificering datum van de betaalautomaat.

Bij het huren ligt dit iets anders. Vaak zit er een contractduur aan de betaalautomaat, bij PinDirect bijvoorbeeld drie jaar. Tijdens de huurperiode blijft de betaalautomaat van de leverancier.

Afhankelijk van de afspraken van de aanbieder is het de vraag of de betaalautomaat na de huurperiode uw eigendom is of dat u de betaalautomaat door blijft huren.

De certificering van alle nieuwe betaalautomaten is geldig tot 30 april 2026.

betaalautomaat certificering - contactloos betalen

Op langere termijn is het aanschaffen goedkoper dan wanneer u gaat huren. Gaat u een betaalautomaat kopen, dan heeft u keuzes tussen betaalautomaten vanaf €499,- tot €799,-. Bij huur zijn de prijzen vanaf €25,- tot €35,- per maand.

Heeft u momenteel een oude betaalautomaat? Bij aanschaf van een nieuwe kunt een mooie inruilkorting krijgen!

Berekent u de huurkosten door over enkele jaren, dan komt u erachter dat u de betaalautomaat volledig betaald heeft. Toch is de betaalautomaat na de contractduur niet van u.

U heeft na de standaard huurperiode drie opties:

  1. Uw huidige betaalautomaat voor hetzelfde tarief blijven huren
  2. Een totaal nieuwe betaalautomaat kopen voor nieuwprijs
  3. Uw betaalautomaat van uw huurcontract opkopen (afhankelijk van flexibiliteit van leverancier)

Stel uzelf daarom de volgende vragen:

  • Heeft u momenteel genoeg budget om te investeren in uw betaalautomaat?
  • Denk ik mijn onderneming nog minimaal twee jaar draaiende te houden?

Stopt u sneller dan gedacht met uw onderneming, dan kunt u uw betaalautomaat ook doorverkopen aan een andere ondernemer.

Is er verschil in service?

Vaak wordt de vraag gesteld of de ondernemer bij aanschaf wel dezelfde service krijgt als bij huren. De gedachte hierachter komt ook door de eigendom kwestie. Hier zit echter geen verschil in. De service die u over uw betaalautomaat krijgt is niet afhankelijk van uw financiering.

Voor onderhoud, updates, licenties en servicedesk wordt er een servicecontract afgesloten, de kosten hiervan hangen af van uw type betaalautomaat. De kosten of kwaliteit van de service hangt dus niet van de optie voor huren of kopen van uw betaalautomaat.

Mobiele betaalautomaat of toch een vaste betaalautomaat?

Naast het advies om goed na te denken over huren of kopen, adviseren we om ook goed na te denken over het type betaalautomaat. U kan bijvoorbeeld een mobiele betaalautomaat kopen wanneer u regelmatig op pad bent naar uw klanten toe. Een mobiele betaalautomaat wordt vooral gebruikt bij markthandelaren, taxichauffeurs, bezorgers en op beurzen.

Gaat u niet pinnen op locatie, maar maakt u gewoon gebruik van een balie of counter? Dan is een vaste betaalautomaat voldoende, deze zijn voordeliger en kunnen soms ook gekoppeld worden aan uw kassasysteem.

Mobiele pinautomaat kopen

Welke keuze moet ik maken?

Een betaalautomaat kopen kan niet overal, de banken verhuren bijvoorbeeld alleen de betaalautomaat als bijzaak naast de overige bankzaken. Er is hier geen optie om te kopen, waardoor uw maandelijkse kosten blijven doorlopen.

Een echte betaalautomaat leverancier heeft voor u altijd de passende optie. Zo krijgt u altijd de mogelijkheid om te huren of te kopen en bieden wij u meer flexibiliteit. Een adviesgesprek met één van onze adviseurs kan u helpen bij uw oriëntatie.

Binnen vijf minuten komt u het volgende te weten:

  • Wat past het best bij mijn situatie?
  • Welke betaalautomaat past het best bij mijn business?
  • Wat is het totale kostenplaatje (eventueel inclusief vrijblijvende offerte)?
  • Wat is het verschil tussen alles-in-één service van PinDirect en de service van de bank?
  • Kan ik ook binnen 24 uur starten met pinnen?

Ik wil een adviesgesprek

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en levert complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Wouter
Door

Wouter

op 26 Oct 2017

Duidelijk verhaal Pindirect! Dank voor de uitleg. Een betaalautomaat kopen zou het best passen bij ons, gezien wij nog een aantal jaar door zullen gaan met onze onderneming.

PinDirect
Door

PinDirect

op 01 Nov 2017

Hoi Wouter,Mooi om te lezen dat het geholpen heeft bij uw oriëntatie. Veel succes met jullie nieuwe betaalautomaat!

Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.