De nieuwe pintechniek is eind 2018 al besproken in de blog ‘Pinnen in 2019: Trends en ontwikkelingen.’ In deze blog worden de ontwikkelingen rondom de wearables verder toegelicht.
Ten eerste kan er in Nederland al een tijd contactloos betaald worden met de bankpas. Verder krijgen consumenten steeds meer keuze in de wijze van betalen en diverse telefoons zijn al een tijd uitgerust met de NFC-techniek. Tot slot werd er in 2018 al gesignaleerd dat wearables steeds meer aan populariteit winnen en dit groeit nog steeds enorm hard.
De Nederlandsche Bank heeft eind mei 2018 een onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat 61% van de betalingen via de pinautomaat worden verwerkt. Uit dit onderzoek bleek tevens dat jongeren in de leeftijd van 19 – 24 jaar de grootste pinners zijn. Verder kwam uit het onderzoek dat de horeca de eerste branche is waar de pinautomaat vaker gebruikt wordt voor het afrekenen dan contant geld én wordt er nergens zoveel contactloos betaald.
Bankrekening koppelen aan wearables
De ABN AMRO bank heeft het gebruik van wearables getest met 500 testgebruikers. Het onderzoek leverde interessante informatie op. Zo blijkt namelijk 80% van de testgebruikers namelijk liever contactloos te betalen met hun wearable dan de pinpas tevoorschijn te halen. Het gebruik van wearables voor pintransacties door een pinautomaat wordt nu enkel nog door de ABN Amro bank aan alle klanten aangeboden.
Horloges, armbanden, ringen, sleutelhangers en andere accessoires kunnen gekoppeld worden aan een persoonlijke bankrekening. Het afrekenen met een wearable gaat als volgt: de wearable wordt tegen de pinautomaat gehouden en na de piep is de transactie verwerkt. Het contactloos betalen van bedragen onder de €25,- bij een pinautomaat vereist geen pincode. De bedragen boven de €25,- kunnen worden bevestigd met de pincode of volgens een methode die is voorgeschreven bij de wearable.
Wat te doen bij diefstal of fraude?
Bij het verwerken van betalingen staat veiligheid ondanks de interessante ontwikkelingen uiteraard voorop. Het betalen met een wearable is daarom net zo veilig als betalen met een pinpas. De informatie die wordt verstuurd en ontvangen tijdens een pintransactie is versleuteld en wordt verstuurd via de NFC-chip. De betaalvereniging Nederland heeft aangegeven dat er nog geen gevallen bekend zijn van digitaal zakkenrollen aangezien de afstand maximaal 5 centimeter mag zijn en andere pasjes of chips zorgen voor een storing. Verder blijkt het scannen van betaalpassen voor criminelen niet rendabel (Banken, 2019).
U bent hier nu als ondernemer van op de hoogte en het is van belang om uw personeel te wijzen op deze nieuwe betaalmogelijkheid.
Pinautomaat met contactloos betalen
Alle pinautomaten die contactloze betalingen kunnen accepteren, kunnen ook met wearables transacties verwerken. PinDirect werkt enkel met de pinautomaten van het merk Verifone die allemaal beschikken over de NFC techniek. Bent u op zoek naar een vaste of een mobiele pinautomaat? Wij kunnen u de vaste pinautomaat VX520, de vaste pinautomaat met optionele kassakoppeling VX520 + VX820 en de mobiele pinautomaat V400m aanbieden.
Pindirect als uw betaaldienstverlener
Gaat u starten met uw onderneming of heeft u een pinautomaat die u wilt inruilen? PinDirect is de All-in leverancier. Wij regelen de pinautomaat, de service en de transactieverwerking voor u.
Neem nu contact op met een persoonlijke adviseur!
Suzanne
op 21 Aug 2020PinDirect
op 21 Aug 2020