Creditcards winnen aan populariteit

In een wereld die voortdurend in beweging is, veranderen niet alleen onze technologieën, maar ook de manier waarop we met elkaar omgaan. Een van de meest opvallende verschuivingen van de afgelopen jaren is de manier waarop we betalen. Van het traditionele gebruik van contant geld tot de opkomst van contactloze betalingen, onze portemonnees en betalingsgewoonten evolueren in een razend tempo.


Recente gegevens tonen aan dat contactloos betalen in Nederland snel terrein wint. Ruim de helft van de Nederlanders, zo'n 53 procent, kiest dagelijks voor het gemak van betalen met hun smartphone. Voor jongeren is het bijna een gewoonte geworden om zelden nog contant geld te gebruiken. Deze verschuiving wordt ondersteund door een groeiend aantal betaalkaarten, met Visa als een prominente speler in deze ontwikkeling.


Jos van de Kerkhof, topman van Visa Nederland, benadrukt hoe digitaal betalen steeds meer de norm wordt in onze samenleving. Hoewel veel mensen nog steeds de voorkeur geven aan betaalpassen tijdens het winkelen of uit eten gaan, is het gebruik van creditcards vooral populair geworden bij reizen, kledingaankopen en grensoverschrijdende transacties.


Het succesverhaal van Visa in Nederland weerspiegelt deze opwaartse trend. Het aantal Visa betaalkaarten groeit gestaag, met een opmerkelijke stijging van 23 procent ten opzichte van 2022. Het betalingsvolume met Visa Debit en creditcards is zelfs verdrievoudigd in de afgelopen drie jaar, met een indrukwekkende groei van 37 procent in 2023 vergeleken met het voorgaande jaar.


Een andere belangrijke mijlpaal is de acceptatie van creditcards bij meer dan 85 procent van de Nederlandse betaalterminals, wat een recordniveau is op de Nederlandse markt. Deze groei in zowel het aantal Visa betaalkaarten als de acceptatie ervan toont aan dat digitaal betalen niet alleen een trend is, maar steeds meer een integraal onderdeel wordt van onze alledaagse transacties.


De toekomst van betalen is digitaal, en Visa staat aan de voorhoede van deze revolutie. Met innovatieve technologieën en een groeiend netwerk van acceptatiepunten blijft Visa het landschap van betalingen vormgeven, waardoor het gemakkelijker wordt dan ooit om veilig en efficiënt te betalen, waar je ook bent.

Ben jij als ondernemer al voorbereid op deze ontwikkelingen in de markt? Bij PinDirect ben je verzekerd van een snelle en veilige transactieverwerking, met acceptatie van de meest voorkomende creditcards in Nederland. Zo minimaliseer je klantverlies en optimaliseer je de omzet!

Interesse gekregen? Bekijk hier het aanbod!

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en leverancier van complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.