Hulp nodig? Bel ons op 088 020 98 10 of laat u door ons terugbellen!
Bel mij op!

Page content

SumUp (Payleven) kaartlezer

SumUp is een internationale mobiele betaaldienstverlener uit Londen, Engeland. Met ondersteuningspunten in onder anderen Berlijn (Duitsland) en Sao Paulo (Braziliƫ) weet het bedrijf actief te zijn in 31 landen. Zeker naar de overname van het bedrijf Payleven in 2016 wist het bedrijf snel te groeien. SumUp staat voornamelijk bekend om de goedkope hardware zoals de SumUp Air kaartlezer.

Het opvallende aan de de SumUp Air is (net zoals bij de iZettle Reader) dat het geen betaalterminal betreft maar een kaartlezer. Het apparaatje is enkel alleen een communicatiemiddel tussen de bankpas van de klant en de smartphone (of tablet) van de verkoper. Waar Verifone apparatuur de gehele transactie kan uitvoeren kan de SumUp Air dus alleen informatie doorsturen naar een mobiele telefoon of tablet:

De verkoper start de applicatie van SumUp op de smartphone en probeert met Bluetooth verbinding te maken met de kaartlezer.

Uit gebruikerservaringen van de SumUp Air blijkt dat deze Bluetooth verbinding uiterst instabiel is helaas.

Wanneer er verbinding is gemaakt kan op de smartphone een bedrag ingevoerd worden. De klant biedt zijn of haar betaalproduct aan waarna via het internet van de smartphone de transactie uitgevoerd wordt.

Daar waar de aanschafkosten van de SumUp Air erg laag zijn, is er dus ook een aanschaf van een smartphone of tablet noodzakelijk met daarop een mobiele internet verbinding. Daarnaast betaalt u een vast percentage over de gepinde bedragen aan SumUp voor de transactieverwerking. U betaalt 2,75% per transactie(!) wat neerkomt op 28 eurocent wanneer een klant 10 euro bij u pint. Bij PinDirect betaalt u altijd tussen de 5 en 20 eurocent per transactie en geen percentage.

Voordelen

 • Lage aanschafkosten
 • Gratis bezorging
 • Klein apparaat

Nadelen

 • Werkt uitsluitend met smartphone of tablet
 • Uitbetaling op uw bankrekening pas na 2-3 werkdagen
 • Hoge transactiekosten
 • Onbetrouwbaar in gebruik

In de realiteit komen dan de totaalkosten van het gebruik van de producten SumUp veel hoger te liggen dan bij de aanschaf en gebruik van een gerenommeerde Verifone betaalterminal: de aanschaf van de hardware is lager bij SumUp alleen moet u nog een smartphone daarnaast aanschaffen en de transactiekosten zijn zeer hoog doormiddel van vaste percentages.

Meer weten over de betrouwbaarheid en kosten van onze Verifone apparatuur?

Neem contact op

  Comment Section

  2 reacties op “SumUp (Payleven) kaartlezer


  Door Jan Vis op 29 november 2018

  Zeer verwarrend!!!!!!!!!!!! Wat is Sumup????


  Door PinDirect op 29 november 2018

  Bedankt voor uw vraag, Jan Vis. SumUp is een bedrijf dat kleine kaartlezers verkoopt die in combinatie met een mobiele applicatie fungeert als pinautomaat.

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.