De beste pinverbinding
05 september 2017 

De beste pinverbinding

Een pinautomaat moet contact maken met de betalingsverwerker. Voor zowel u als de klant, is het belangrijk dat dit veilig en snel gebeurt. Afhankelijk van het type pinautomaat, zijn er diverse manieren om uw automaat aan te sluiten op het netwerk.

Mobiel pinnen over GPRS

Een mobiele pinautomaat maakt verbinding via een GPRS / 4G netwerk. Zowel KPN, Vodafone als T-Mobile bieden GPRS / 4G systemen aan. Onze ervaring heeft geleerd dat het KPN GPRS / 4G Systeem de beste dekking en het meest stabiele netwerk aanbiedt. PinDirect levert KPN dan ook standaard mee als 4G Leverancier. Met dit netwerk kunt u door heel Nederland pinnen.

Mobiele GPRS pinautomaat

Mobiel pinnen over Wifi

Sinds enige tijd is het ook mogelijk om mobiel te pinnen via een Wifi-netwerk. Wilt u de automaat op één locatie mobiel gebruiken, dan hoeft u geen apart GPRS / 4G abonnement aan te schaffen. U logt simpel in op uw eigen Wifi-netwerk. Zo kunt u zelfs mobiel pinnen op het terras of op evenementen. Let er wel op dat uw Wifi-signaal sterk en stabiel is. U vindt hier de handleiding om uw mobiele pinautomaat aan te sluiten op uw Wifi-netwerk.

Mobiele Wifi pinautomaat

Pinnen over IP

Vaste betaalautomaten pinnen via een breedbandinternetlijn. Dit kan via ADSL, kabel of zelfs glasvezel. Veel aanbieders geven u de mogelijkheid te kiezen tussen een open pin-lijn of een gecertificeerde pin-lijn, waarbij u over een apart IP-adres pint. met pinnen over IP bent u minder gevoelig voor algemene storingen.

Vaste pinautomaat

Pinnen over beveiligde pin-lijn

Het is mogelijk om bij een leverancier een speciale pin-lijn af te nemen. Hierdoor heeft uw pinautomaat een aparte beveiligde verbinding waardoor hij geen last heeft van overige verbonden apparatuur. Een speciale pin-lijn is niet noodzakelijk, maar biedt wel iets meer snelheid bij de transactie en een betere beveiliging.

Welke pinverbinding kiest u?

Het is altijd verstandig om goed na te denken hoe u te werk gaat met uw pinautomaat. De verbinding is daar een belangrijk onderdeel van. Heeft u bijvoorbeeld geen mogelijkheid voor vaste internetlijn naar de plaats waar u de betalingen doet? Dan dient u een mobiele pinautomaat te nemen of uw internetverbinding te herplaatsen. Dit kan bijvoorbeeld door het (ver)plaatsen van een (nieuwe) router.

Direct meer weten over de mogelijkheden, bekijk onze pinautomaat of bel direct naar 088 020 98 10.

Bekijk alle pinautomaten

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en levert complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.