Visa en Mastercard stoppen met V Pay en Maestro betaalpassen, wat betekent dit voor ondernemers?
27 december 2022 

Visa en Mastercard stoppen met V Pay en Maestro betaalpassen, wat betekent dit voor ondernemers?

Visa en Mastercard stoppen met V Pay en Maestro betaalpassen, wat betekent dit voor ondernemers?


Wat verandert er precies?

Laten we eerst bespreken wat er precies verandert. Mastercard en Visa stoppen vanaf 1 juli 2023 met het uitgeven van betaalpassen van het merk Maestro en V PAY. De betaalpassen worden vervangen door Debit Mastercard en Visa Debit bij het verstrijken van de geldigheidsdatum. Alle betaalpassen die eerder zijn afgegeven blijven geldig tot de geldigheidsdatum. Vanaf eind 2022 starten enkele banken al met de uitgifte van de nieuwe passen. 

Waarom verandert er iets?

Een belangrijke reden om de merken Maestro en V PAY uit te faseren is dat consumenten wereldwijd (online) aankopen kunnen doen met Mastercard en Visa debitkaarten, waar dat met Maestro en V PAY beperkt is tot Europa. Daarnaast moet de betaalpas ook geschikt zijn voor (rechtstreeks) online betalen in de huidige online e-commerce en m-commerce georiënteerde maatschappij. Iets wat bij de huidige Maestro- en V PAY betaalkaarten nog niet het geval is. 


Wat betekent dit als ondernemer?

Voor een horecaondernemer, beautysalon, marktkramer en retailer betekent dit voornamelijk dat de pinautomaten nieuwe betaalpassen moeten accepteren. Want bent u een ondernemer waar klanten momenteel met de bankpassen van Maestro of V PAY betalen? Dan moet u er komend jaar voor zorgen dat uw klanten voortaan ook met Visa Debit en Debit Mastercard kunnen betalen. 


De oplossing van PinDirect 

De toekomst van debitkaarten gaat veranderen en PinDirect verandert met u mee. De pinautomaten worden door ons automatisch geüpdatet zodat uw klanten ook met de nieuwe betaalpassen kunnen betalen. Benieuwd naar onze pinautomaten? Bekijk ze hierOver de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en leverancier van complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.