Duurzaam pinnen

Duurzaam pinnen

Duurzaamheid is erg belangrijk voor ondernemers en bedrijven. Zo ook voor PinDirect en haar klanten. Als uw betaaldienstverlener streeft PinDirect ernaar om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan, in eigen bedrijfsvoering maar ook in haar producten en diensten.

Onderzoek duurzaamheid pinnen

Uit eerder onderzoek van De Nederlansche Bank (DNB) in 2015 bleek dat pinnen stuk duurzamer is dan een pinbetaling. Een consument maar dus ook de ondernemers zelf kan zijn of haar ecologische voetafdruk verkleinen door over te stappen op pinnen.
Voornamelijk het maken en vervoeren van contact geld maak contante betalingen milieu belastend.
Wel zijn er kanttekeningen bij hoe duurzaam pinnen is. Zo moeten vaste pinautomaten altijd verbonden zijn aan het netstroom en kunnen deze niet geheel afgesloten worden. Om de duurzaamheid dan te vergroten is het aan te raden om uitsluitend gebruik te maken van duurzame energie.

Pinautomaat uitschakelen

Mobiele pinautomaten daarentegen gaan bij een uur inactiviteit in een energiezuinige modus. Met daarop nog een uur inactiviteit sluit de pinautomaat zich geheel af. Belangrijk bij een mobiele pinautomaat is ook dat deze niet met een volle batterij aan het netstroom wordt aangesloten. Dit is onnodig en niet bevorderlijk voor de batterij.
Wij adviseren u om uw mobiele pinautomaat, wanneer u deze niet gebruikt, zo veel mogelijk uit te schakelen. Dit om onnodig stroomverbruik tegen te gaan. Dit adviseren wij ook in de Volkskrant.
Belangrijk voor de duurzaamheid van het pinnen is dat oude en defecte automaten goed gerecycled worden. Onze apparatuur wordt geheel gerecycled waardoor de automaten gereduceerd worden naar de grondstoffen waar de automaten ooit mee gemaakt zijn.

Duurzame pinaccessoires

Onze betaalterminals beschikken over een interne bonnenprinter. Deze is zo duurzaam mogelijk gemaakt en werkt als een thermische printer. Onze pinrollen met FSC (duurzaamheids)keurmerk kunnen worden gebruikt waardoor er gedrukt wordt met warmte in plaats van met inkt.
jan koelewijn
Door

jan koelewijn

op 23 Apr 2019

wat oom een grote stap is naar "duurzaamheid" het onnodig printen van een pinbon. Echt 99 van de 100 klanten vinden het niet nodig een pinbon te ontvangen..... waarom kan dit niet worden uitgeschakeld?

PinDirect
Door

PinDirect

op 29 Apr 2019

Beste Jan,U heeft hiermee zeker een terecht punt! Gelukkig kunnen wij het automatisch printen van de pinbon voor u uitschakelen. U ontvangt dan enkel een bon bij het afsluiten van de dag. Bent u klant van PinDirect, dan kunt u mailen naar support@pindirect.nl en zullen wij dit voor u inregelen.Met vriendelijke groet, PinDirect

Reactie plaatsen