Wat is SoftPOS?

SoftPOS is een relatief nieuwe term die je in de betaalwereld steeds vaker gaat horen, maar wat houdt het nou precies in?

Wat is SoftPOS?

SoftPOS is een nieuwe vorm van betaalsoftware, waarmee je betalingen kan ontvangen via een Android smartphone. Dit wordt gedaan door middel van een app die het ontvangen van betalingen mogelijk maken. Via NFC wordt het mogelijk om de kaartgegevens te lezen en versleutelen. Dit wordt vervolgens omgezet naar een transactieverzoek. Zo heb je een volledige betaaloplossing voor contactloze betalingen op je telefoon.

Is een kassakoppeling met SoftPOS mogelijk?

Zolang het kassasysteem in staat is om technologieën en toepassingen te integreren via een API-koppeling, is een kassakoppeling met SoftPOS mogelijk. De mate van functionaliteit is voornamelijk afhankelijk van de SoftPOS aanbieder.

Is SoftPOS veilig?

Aangezien SoftPOS via een app op een telefoon gaat, kan jij (en jouw klant) je afvragen hoe veilig dit dan is. Net zoals bij de traditionele pinautomaat zijn er strenge veiligheidseisen aan SoftPOS verbonden. Zo mag het alleen op de markt worden gebracht wanneer het aan strenge certificatieprocedures voldoet. Zo hoef je niet bang te zijn dat mogelijke derde partijen bij jouw of de klant zijn gegevens kan.

Wordt de pinautomaat overbodig?

De traditionele pinautomaat biedt nog steeds meerwaarde over SoftPOS. Zo gaan pinautomaten normaliter langer mee dan de gemiddelde smartphone. Zo zijn ze dus een stuk duurzamer. Daarnaast is SoftPOS nog in een ontwikkelende fase waardoor het niet dezelfde betaaldiensten en functionaliteiten ondersteunt als een pinautomaat. SoftPOS is vooral geschikt voor kleine, startende ondernemers die geen grote investering willen doen. Zo kunnen ze laagdrempelig instappen bij de acceptatie van pinbetalingen.

Gaan jullie SoftPOS aanbieden?

Momenteel bieden wij geen SoftPOS mogelijkheden aan. We hebben wel een uitgebreid aanbod aan duurzame pinautomaten waarmee je jaren vooruit kan. Zo kan je een pinautomaat aanschaffen die jaren meegaat en zichzelf zo heeft terugverdiend. Interesse gekregen?

Bekijk onze pinautomaten hier.

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en leverancier van complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.