Voordelen contactloos betalen

Contactloos betalen blijft maar toe nemen!

In 2021 is het percentage van contactloze betalingen met een pinpas met 9% gestegen, terwijl betalingen met een mobiel device 5% zijn toegenomen. Maar wat voor voordelen heeft contactloos pinnen eigenlijk? We hebben het hier voor je onder elkaar gezet:

Snel en gemakkelijk

Wanneer een klant snel wilt betalen, is contactloos betalen perfect. De klant hoeft alleen de pinpas bij de pinautomaat te houden. Vooral bij kleinere bedragen zorgt dit voor een snelle transactie. Een contactloze betaling is 7 seconden sneller dan een traditionele pinbetaling en zelfs 16 seconden sneller dan een contante betaling. Zo kan je sneller door naar de volgende klant en voorkom je lange rijen bij de kassa.

Veilig
Bij kleine bedragen onder de €25,- hoeft de klant geen pincode in te voeren. Hierdoor is er ook geen kans dat iemand mee zit te kijken. Zo is contactloos betalen voor de klant een stuk veiliger. Voor jou als ondernemer is het veiliger omdat je steeds minder contant in de kassa hoeft te houden. Dit verlaagt de kans op een overval.

Verhoogde omzet

Doordat contactloze betalingen sneller gaan kan je meer klanten helpen, maar dit is niet de enige reden voor een hogere omzet. Doordat mensen gemakkelijk kunnen betalen én geen fysiek limiet aan geld mee hebben is er een grotere kans op bijverkoop. Volgens Mastercard blijkt dat er 30% meer wordt uitgegeven met contactloos betalen.  

Nog meer reden om dus een goede pinautomaat aan te schaffen die contactloze- en wearable betalingen kan ontvangen. Loop niet achter en regel snel een goede pinautomaat die vlekkeloos contactloze betalingen accepteert!

Bekijk hier ons aanbod

Over de schrijver
PinDirect is sinds 2006 de betaaldienstspecialist voor het MKB. Wij zijn uw alles-in-één dienstverlener en leverancier van complete betaaloplossingen. Wij regelen voor u de hardware, de software, de communicatie, de service, de transactieverwerking en de transactierapportage.
Reactie plaatsen

Bekijk direct onze pinautomaten

Dé betaaloplossing voor uw onderneming. Bekijk onze pinautomaten of neem direct contact op voor persoonlijk advies.