Duurzaam pinnen
Uw (gratis) transactieoverzicht
Pinautomaat koppelen aan uw kassa
AVG (GDPR) wetgeving bij PinDirect
Wat kost een pintransactie?
Pinrollen voor uw pinautomaat
Subsidie op uw pinautomaat
Wat is contactloos betalen?
[...]
NFC-chips worden tegenwoordig steeds vaker verwerkt in producten door organisaties. Zo vindt u ze in mobiele telefoons, OV-chipkaarten en bij verschillende marketingtoepassingen.Door de groeiende populariteit van NFC ontstaan er steeds meer toepassingen. Zo wordt NFC niet alleen gebruikt voor betalingen maar kunnen mobiele telefoons bijvoorbeeld ook kleine hoeveelheden data met elkaar uitwisselen via NFC.
Het grootste deel van dat aantal neemt de supermarktbranche (33,1%) voor haar rekening. Opvallend is dat de Horeca grote koploper is, in verhouding, in het aantal totaal aantal contactloze betalingen. Van alle pintransacties binnen de Horeca is 70,2% contactloos uitgevoerd.Wat universeel is voor alle branches is dat contactloos pinnen steeds populairder wordt en de aantal contactloze transacties een sterke groeicurve laat zien. Dit komt door een steeds betere ondersteuning van contactloos betalen vanuit bijvoorbeeld banken maar vooral het aantal pinautomaten dat NFC ondersteunt is sterk gegroeid. [caption id="attachment_204764" align="aligncenter" width="993"] Contactloos betalen per sector in oktober 2018 (bron: Betaalvereniging Nederland)[/caption] Geografisch gezien loopt Nederland goed in de voorhoede wat betreft contactloos betalen. Steeds meer consumenten ontdekken het gemak en steeds meer bedrijven schatten het contactloos pinnen voor hun consument op waarde. Betalen via de NFC-technologie kan ook gemakkelijk in het buitenland, al moeten de pinautomaat en de transactieverwerking wel hierop voorbereid en toe in staat zijn. Voor contactloos betalen is het niet van belang of de pinautomaat via breedband (vaste internet verbinding), WIFI of GPRS werkt. Alle varianten ondersteunen de mogelijkheid tot contactloos pinnen en faciliteren in alle behoeftes van de ondernemer.
Er bestaan verhalen waarin beweerd wordt dat er apparaten zijn waarbij een dief via NFC geld kan stelen van iemand door via contactloos betalen een bedrag te pinnen van iemand die dat niet door heeft. Eind 2018 kwam de eerste melding dat dit het geval was tijdens een festival. Uiteindelijk bleek het hier niet te gaan om contactloos zakkenrollen. Gelukkig is en blijft het niet lucratief door een maximale transactie van €25,-. Daarnaast is het vrijwel onmogelijk omdat de betaalautomaat zeer dichtbij de betaalpas moet zijn en geen NFC-chip kan lezen wanneer er meerdere chips aanwezig zijn in de portemonnee. Wanneer de betaalpas zich dus in een tas bevindt bijvoorbeeld is het al onmogelijk. Ten slotte worden betaalautomaten alleen verschaft aan geverifieerde bedrijven met een KVK nummer en wordt er bij aansluiting ook onderzoek gedaan naar het bedrijf en de belanghebbenden. Hierdoor is het dus altijd te traceren door de betaalverwerker.Nergens voor nodig om druk over te maken. Contactloos betalen wordt zelfs vaak als veiliger beschouwd dan het traditionele pinnen. Dit komt doordat er meestal geen pincode ingevoerd hoeft te worden waarbij deze dus ook niet afgekeken kan worden.
De consument kan zelf ook kiezen of ze contactloos pinnen met hun betaalpas of smartphone in- of uitgeschakeld willen hebben. Dit kan geregeld worden bij de bank waar ze geregistreerd zijn.
Kan er al contactloos betaald worden binnen uw onderneming of heeft u er bewust voor gekozen om contactloos betalen niet mogelijk te maken? We zijn heel erg benieuwd naar uw ervaringen en toepassingen van contactloos betalen, laat het ons hieronder in de reacties weten.
hans
op 11 Mar 2019